koronavírus

2021.11.11. 12:19

A Jászkunságban oltattak a legkevesebben

Sereghajtó átoltottság szempontjából megyénk, a tizenkét év feletti lakosság 59.7 százaléka vette fel a koronavírus elleni védőoltást.

Molnár-Révész Erika

Miskolc, 2021. október 25. Oltáshoz készítik elő a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2021. október 25-én.

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Ebből a szempontból megelőz bennünket Borsod-Abaúj-Zemplén megye ahol a lakosság 61.7 százaléka adatta be a védőoltást, illetve Hajdú-Bihar is előttünk jár, ahol 62.2 százalékos az átoltottság. A legtöbben Pest megyében oltakoztak, ahol a lakosság 74 százaléka kapta meg valamelyik vakcinát.

Jász-Nagykun-Szolnok megyében továbbra drasztikusan nő a koronavírussal fertőzöttek száma, csütörtökre újabb 592 főnél mutatták ki a fertőzést. Ezzel 34093-ra emelkedett a regisztrált betegek száma a megyében.

A kormány nemrég újabb oltási akciót hirdetett. November 22-28. között a kórházi oltópontokon, így a szolnoki Hetényi Géza Kórházban is, előzetes regisztráció nélkül is be lehet majd adatni a választott vakcinát reggel hét és este hét óra között. Az akcióhéten egyaránt várják az oltatlanokat, valamint a második és a harmadik oltást kérőket is. A kórházi oltópontokon öt fajta vakcina áll majd rendelkezésre, Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában