Tiszavárkony

2021.11.29. 11:28

A szemételhelyezés problémáit beszélték át a meghallgatáson

Egykor rendszeresen elvitték a hulladékot, az utak állapota miatt azonban a kukásautó gyakran elakadt.

Kovács Berta

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A község Szőlők településrészének problémáit, az ott élők elképzeléseit járták körül a november végi testületi üléssel egybekötött közmeghallgatáson az ezerötszáz lelkes Tiszavárkonyban. Régóta gond a szemételhelyezés a külterületen – most is ez szolgáltatta a fő témát.

Egykor rendszeresen elvitték a hulladékot, az utak állapota miatt azonban a kukásautó gyakran elakadt.

Emiatt hulladéklerakókat helyeztek ki, a lakók oda vihették ki a szemetüket. A minapi közmeghallgatáson többen is felvetették, hogy mivel az utak minősége azóta javult, esetleg meg lehetne szüntetni a közös lerakókat, és visszaállni a korábbi megoldásra. A hulladéklerakókhoz ugyanis rengetegen odahordták a szemetet máshonnan is, így az mindig gyorsan megtelt...

Hegedűs István polgármester a felvetésre válaszul kifejtette, jogos az igény, de a külterületi út a többhengeres kukásautóktól rövid időn belül olyanná válna, mint korábban. Hozzátette: az ott élők a közkukák használatával nem fizetnek szemétszállítási díjat. A résztvevők ezután felvetették, nem lehetne-e a kukákat bezárni. Ha ugyanis lekerítenék a lerakókat, az valamilyen szinten visszatartó erőnek bizonyulhatna.

A fórumon arról is szó esett, hogyha a Szőlőkben élők szeretnék környezetüket kicsit szebbé tenni, piros levelű díszfákkal ültethetik be a területeket. A favásárlást és az ültetést az ott élők maguk intézik. Az önkormányzattól azt kérik, hogy segítsenek a fák leendő helyét megtisztítani, mivel ehhez nem rendelkeznek megfelelő eszközökkel. A polgármester elmondta, tudnak alkalmi segítséget nyújtani, december közepére várhatóan már meglesz az önkormányzat új, szárzúzóval felszerelt traktora.

A közvilágítás javításával kapcsolatban az is elhangzott, egyes helyeken lehetne további lámpákat kihelyezni. A polgármester erre a felvetésre azt javasolta, küldjenek egy erről szóló beadványt, ezt továbbítják a szolgáltató felé, és ha technikailag nincs akadálya a kérésnek, kérnek rá árajánlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában