szolnok segít program

2021.11.03. 17:28

Ajándék légtisztító teszi könnyebbé a tószegi Bató család mindennapjait

Hordozható párátlanító készülékkel gazdagodott a Bató család a Szolnok Segít Programnak köszönhetően. A berendezést a városháza udvarán szerdán át is vehették a tószegi fiatalok, akiknek hároméves kisfiuk krónikus bronchitisben szenved. A kombinált légtisztító segít a megfelelő életkörülmények megteremtésében.

P. Pusztai Nóra

Tzortis Evangelos, a Sziget Klíma Kft. vezetője ajánlotta fel a készüléket a családnak

Fotó: Nagy Balázs

A Szolnok Segít Program folyamatosan működik, ékes bizonyítéka ennek, a szerda délután is, amikor a tószegi Bató család egy kombinált légtisztító és páramentesítő gépet vehetett át a városháza udvarán.

A fiatal pár hároméves kisfia krónikus bronchitisben szenved.

– A fiunk születése óta küzd a tüdőbetegséggel, már meg is műtötték Budapesten. Most azt szeretnénk elérni, hogy minél jobb legyen neki és gyógyuljon fel, jelenleg leginkább asztmás tünetei vannak – mesélte Bató Károly édesapa. Hozzátette: a családsegítő szolgálat által kerültek kapcsolatba a programmal.

Szolnok kistérségi feladatellátásban gondolkodik, a szociális ellátórendszerét is így működteti.

– A kezdeményezés hatékony működéséhez a szakemberek munkája mellett fontos a vállalkozói kör, akik folyamatos támogatói a programnak. De elengedhetetlen, hogy akinek segítségre van szüksége, merjen jelentkezni – fogalmazott dr. Kállai Mária, országgyűlési képviselő.

Tzortis Evangelos, a Sziget Klíma Kft. vezetője ajánlotta fel a készüléket a családnak
Fotó: Nagy Balázs

A kombinált légtisztító és párátlanító készüléket a felajánló Tzortis Evangelos, a Sziget Klíma Kft. vezetője adta át a családnak.

– A berendezés ideális olyan falusi vályogházakba, ahol nagyon magas a páratartalom, ami a penészesedést okozza. A gép automatikusan működik, gátolja a penész újraképződését, tisztítja a levegőt, így változtatja meg az életkörülményeket – részletezte a működését Tzortis Evangelos, aki nem először állt a program mellé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában