környezettudatosság

2021.11.04. 17:28

Az állatvédelemre fókuszált a szolnoki iskola programja

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere és Lits László, a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója látogatta meg a diákokat.

Hartai Gergely

Fotó: Hartai Gergely

A felelős állattartásról, a környezetvédelemről és a hulladékgazdálkodásról szóló oktatás eredményeiről tájékoztattak csütörtökön Szolnokon, a Szandaszőlősi Általános Iskolában. Megtudhattuk, az intézmény 2008-ban pályázott először az ökoiskolák rendszerébe. Ekkor kezdtek el a környezetvédelemmel foglalkozni, 2014-ben pedig az örökös ökoiskola címet is elnyerték.

Az intézmény vendége volt Szalay Ferenc polgármester, aki beszédében a szemléletváltás jelentőségét hangsúlyozta. Szavai szerint az állattartás komoly felelősséggel jár.

– Készül egy törvény, amely szigorúan büntetné azt, aki nem bánik megfelelően az állatokkal. A fiatalok véleménye nagyon fontos az állatvédelem témájában, mert az ő lelkükben különösen él az az érzés, hogy a jószágok mennyire fontosak az életünkben – fogalmazott a városvezető.

Szalay Ferenc hozzátette, hazánk állatvédelmi programjának megújítására és végrehajtására Ovádi Péter miniszteri biztost jelölték ki.

Lits László a szolnoki menhely feladatairól beszélt
Fotó: Hartai Gergely

– Az elmúlt években a szolnoki állatotthon és a városüzemeltetés számos fejlesztést valósított meg a Besenyszögi úton. Ezeknek köszönhetően korunk követelményeinek megfelelő menhely várja a gazdásításra váró kutyákat – vette át a szót a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója.

Lits László elmondta, rendkívül sok kutya kerül utcára a városban. A csellengő ebeket azonban befogadják, és 14 napig megfigyelés alatt tartják.

– Az állatorvos megvizsgálja, csipesíti, és be is oltja a jószágokat. Ezután átkerülnek a menhelyre, egy következő folyamat során pedig felkészítjük őket a gazdásításra – számolt be az állatvédelmi feladatokról az ügyvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában