hangolódás

2021.11.29. 13:00

Családi programokkal telt advent első hétvégéje Jászberényben

Ünnepi díszbe öltözött a város, ennek megfelelőek voltak a hétvégi programok is.

Illés Anita

Csodás fényárban ragyognak Jászberény terei, utcái. Advent első hétvégéjére hangulatos karácsonyi díszbe öltöztették a várost és a hagyományoknak megfelelően lélekemelő programokat szerveztek.

November utolsó szombatján gyerekzsivajjal és mosollyal telt meg az Ifjúsági Ház a Dream team vidám Mikulás party-ján. A rendezvény a szórakozáson túl jótékonysági célt is szolgált. A belépő egy mikulás csomag volt, melyet a Szent Erzsébet Kórház gyermekosztályának és a Jászberényi Családsegítő Központnak ajánlottak fel.

Jótékonysági célra ajánlották fel a mikulás csomagokat
Fotó: Pesti József

Advent első vasárnapján Családi Matinéval kezdődött az ünnepi programsorozat a Lehel Film-Színházban, ahol a Maugli, a dzsungel fia című előadást mutatta be a Görbe Tükör Színház. Az esős időjárás miatt az adventi gyertyagyújtást és kézműves vásárt a Déryné Rendezvényházba helyezték át.

Budai Lóránt polgármester ünnepi köszöntője után a Cantate Nobis Énekegyüttes előadásában szívmelengető dalok csendültek fel. Az ünnepi pódiumon a Czutorok formáció lépett fel. A Roomli-kreatív ponton Farkas Edit grafikus és Koncz Gábor festőművész karácsonyra hangoló foglalkozást tartott az alkotni vágyóknak.

Cantate Nobis Énekegyüttes lélekemelő dalokkal hangolt az ünnepre
Fotó: Pesti József

 

Ezek is érdekelhetik