Beruházás

2021.11.30. 11:28

Elkészültek az új tiszafüredi fürdő látványtervei

A kormány száznyolcvanmillió forinttal támogatta a strandfürdő modernizálására vonatkozó tervdokumentáció elkészítését.

Ujvári László

Korszerű komplexumot vetítenek előre a tervek

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt években számos probléma akadt a tiszafüredi Thermálstrand és Gyógyfürdő működésében. Az 1950-es évek elején létrehozott fürdőben az utóbbi évtizedekben rendre elmaradtak a fejlesztések és a nagyobb felújítások, műszaki és esztétikai állapota mára erősen leromlott.

Korszerű komplexumot vetítenek előre a tervek
Fotó: Beküldött fotó

Évekkel ezelőtt az önkormányzat hozzákezdett a komplexum átalakításának, bővítésének a tervezéséhez. Két éve a kormány száznyolcvanmillió forinttal támogatta a strandfürdő modernizálására vonatkozó tervdokumentáció elkészítését. Ujvári Imre polgármester nemrég közösségi oldalán jelentette be, hogy elkészültek a tervek, már az építési engedélyt is megkapták.

– A fürdőfejlesztési terv a teljes két és fél hektáros zöldfelület megújítását, új medencék, csúszdapark, valamint egy háromszintes, hatezer-hatszáz négyzetméteres fürdőépület kialakítását foglalja magában – sorolta hírportálunk kérdésére a városvezető.

Az építési engedély birtokában a megbízott tervezőiroda megkezdte a kiviteli tervek készítését, és a kapcsolódó hatósági engedélyek beszerzését.

– Ezt követően jövő tavasszal történik meg feltételes közbeszerzés útján a generálkivitelező kiválasztása, majd a szükséges pénzügyi forrás előteremtése – részletezte Ujvári Imre.

A közösségi oldalon számos fotó és egy videóanyag is megtekinthető a tervezett új fürdőkomplexumról, mely az önkormányzat szerint kitörési pontot jelentene a város számára abban, hogy négy évszakossá tegyék a település idegenforgalmát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában