TISZASZENTIMRE / galériával frissítve

2021.11.17. 19:58

Hatszáznegyvenöt-millió forintból újult meg az útszakasz

A beruházás során két buszmegálló felújítása is megtörtént.

Ujvári László

A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt

Fotó: Ujvári László

Mintegy három és fél évtizede történt az utolsó beruházás a 3217-es út azon részén, amelyet az elmúlt időszakban újítottak fel. Szerdán délelőtt került sor a nemrég megszépült körülbelül négy kilométeres szakasz ünnepélyes átadására.

A nemzeti színű szalag átvágásával hivatalosan is átadták a felújított útszakaszt
Fotó: Ujvári László

Koczúrné Tóth Ibolya, a község polgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Gaal Gergely, a Miniszterelnökség miniszteri biztosa, F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője, valamint Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke mondott avatóbeszédet. A Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója, Kovács Péter a beruházás műszaki paramétereit ismertette.

Mint elhangzott: a beruházás során két buszmegálló felújítása is megtörtént, a régi burkolat marása után egyes helyeken kicserélték a pályaszerkezetet, és jellemzően két kötő- és egy kopóréteget építettek be, emellett stabilizált útpadka is készült.

A Magyar Falu Program keretében nyílt lehetőség a közel hatszáznegyvenötmillió forintos beruházásra, amely az F. Kovács Sándor által két évvel ezelőtt bejelentett Tiszaszentimre környéki utak felújításának második üteme volt. Első körben a település és Tomajmonostora közötti néhány kilométeres út újult meg, idén pedig megkezdődött a Tiszaszentimre és Kunmadaras közötti útfelújítás első szakasza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában