eszköz

2021.11.02. 07:00

Hordozható defibrillátorra pályáznak a tiszatenyői polgárőrök

Elsősegély-tanfolyamon is részt vesznek majd.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, megvásárolta első szolgálati gépjárművét a Tiszatenyői Polgárőr és Településvédő Egyesület, az ehhez szükséges ötmillió forintot a Magyar Falu Program pályázatán nyerte a jelenleg tizennégy tagot számláló szervezet. Az autó teljesen felszerelt, engedélyeztetett sárga villogó és matrica is van rajta.

Az autó megvásárlása után újabb fejlesztést tervez a tenyői polgárőrség. Már benyújtották pályázatukat egy hordozható defibrillátor beszerzésére is.

– Problémásnak tartom, hogy Tiszatenyőn nincs de­fibrillátor, holott magas az idősek aránya a településen, így sok a szív- és érrendszeri megbetegedésben szenvedő lakos. Egyeztetve Kengyel és Örményes polgárőr egyesületeivel, közösen veszünk majd részt egy olyan elsősegély-tanfolyamon, ahol a defibrillátor használatát is megtanulhatjuk. Amennyiben megnyerjük a pályázatot, úgy szeretnék ezt a készüléket kihelyezni, hogy az idősek szociális gondozói, illetve a polgárőrök azonnal tudják használni, amennyiben szükséges, valamint el tudjuk vinni a környékbeli tömegrendezvényekre is – mondta az elnök.

Szujó Balázs hozzátette, mindemellett három vadkamera beszerzésére is pályáznak az illegális szemétlerakók felszámolása céljából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában