Szolnok

2021.11.12. 13:58

Idén is a legjobb gimnáziumok között szerepel a Verseghy és a Varga

Minden évben közzéteszik az ország száz legjobb gimnáziumának rangsorát, amit az érettségi, a tizedik évfolyamosoknak szóló kompetenciamérések és a felsőoktatási felvételi eredmények, valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezések alapján állítanak fel. A Top 100-ba ismét bekerült két szolnoki gimnázium: a Verseghy Ferenc 45., míg a Varga Katalin 63. lett a sorban.

Köllő Judit

Forrás: Google Térkép

Pogány Gyula, a Verseghy Ferenc Gimnázium igazgatója elárulta, minek köszönhető, hogy az intézmény évről évre egyre jobban teljesít.

– Egy hellyel előrébb léptünk tavalyhoz képest – szögezte le az igazgató.

– Óriási öröm számunkra, hiszen közel ezer iskola közül kerültünk be a legjobb százba, ami azt gondolom, nagyon szép eredmény. Az, hogy miért sikerül ez nekünk, elég összetett, hiszen sok múlik a gyerekeken, és azon, hogy milyen a hozzáállásuk, illetve mennyire céltudatosak. Az általános iskolák szerepe is kiemelten fontos, ugyanis számít, hogy miként készítik fel a diákokat a középiskolára. Tanáraink nagy elkötelezettséggel és szeretettel oktatják a diákokat, hogy sikeresek legyenek.

A Verseghy Ferenc Gimnázium a matematika kompetenciamérésben 34., szövegértés kompetenciamérésben 48., magyar érettségiben 21., matematika érettségiben 64., történelem érettségiben 38., idegen nyelv érettségiben 113., emelt szintű vizsgák arányában pedig 94. helyen áll.

Idén a Varga Katalin Gimnázium némileg hátrébb csúszott a listán, mivel 63. helyen végzett, tavaly azonban ötvenedik lett a rangsorban, így bíztak a jobb eredményben.

– A vizsgált hét paraméterből vannak részeredmények, melyeknek nagyon örülünk, hiszen jobb helyezést értünk el bennük, mint tavaly. Ilyen például a matematika kompetencia, melyben a tavalyi 61. helyett most a 48. helyen végeztünk – emelte ki Molnár László iskolaigazgató.

Ezek mellett szövegértés kompetenciában 62., magyar érettségiben 79., matematika érettségiben 61., történelem érettségiben 120., idegen nyelv érettségiben 65., emelt szintű vizsgák arányában pedig 79. helyezést értek el. Ugyanakkor a Varga tanári karát büszkeséggel töltheti el, hogy a két tannyelvű képzést is folytató iskolák mezőnyében harmadikok lettek.

– A Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola, valamint a Budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium előzött csak meg bennünket – számolt be róla az intézményvezető. – Nagy öröm, hogy ilyen neves iskolák mellett szerepelhetünk. A tavalyi évben a nyolcadik helyen zártuk a sort, ami szintén boldogsággal töltött el minket, viszont még jobb benne lenni az első háromban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában