Ismét kötelezővé vált a maszkviselés az iskolák közösségi tereiben

A koronavírus okozta növekvő esetszámok miatt hétfőtől szigorításokat vezettek be megyénk iskoláiban. A tankerületi központok ajánlásait figyelembe véve az intézményvezetők saját hatáskörükben dönthetnek.

Munkatársainktól

A Kassai Úti Általános Iskolában is kötelezeő a maszk használata a közösségi terekben.

Fotó: Nagy Balázs

– Jelenleg két dolgozónk koronavírusos, de egyik megbetegedés sem jelentette egy teljes osztály karanténba küldését. Viszont látván az országos adatokat, illetve tapasztalva, hogy a kollégák, gyerekek, szülők körében egyre többen fertőződnek meg, úgy döntöttünk, hogy az iskola közösségi tereiben hétfőtől újra kötelező a maszk viselése – tudtuk meg Rusvai Károlytól, a Szolnoki Fiumei Úti Általános Iskola igazgatójától.

Az intézményben a belépéskori kézfertőtlenítést is bevezették.

Hasonló intézkedéseket hoztak a Kassai Úti Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában.

– Reggel a kézfertőtlenítést a pedagógiai asszisztensek segítik. A közösségi terekben igen, de a tanórákon egyelőre még nem kötelező a maszk, de aki szeretné természetesen felveheti azt. A napi többszöri szellőztetésre is kiemelt hangsúlyt fektetünk – hangsúlyozta Váradi Éva, az intézmény vezetője.

A Kassaiban az őszi szünet óta most hétvégén regisztrálták az első megbetegedést, amelyben egy hatodikos osztály érintett.

– A jelenlegi helyzetben a szabályok szerint, amelyik évfolyamokban elérhető az oltás, ott az oltott gyermekek továbbra is járhatnak iskolába, csak az oltatlanok kerülnek karanténba, ők a Kréta rendszeren keresztül kapják meg a napi feladatokat – magyarázta Váradi Éva.

A Kassai Úti Általános Iskolában is kötelező a maszk használata a közösségi terekben
Fotó: Nagy Balázs

Központilag még nem rendeltek el járványvédelmi intézkedéseket a Jászberényi Tankerületi Központban sem. De például a Bercsényi Miklós Általános Iskolában a közösségi terekben kötelező a maszkhasználat – tájékoztatott Zsemberi Zoltán, tankerületi igazgató.

– A pedagógusok és a diákok körében jelenleg nincs koronavírus okozta tömeges megbetegedés, nem kellett karantént elrendelni. Remélem, hogy marad a jelenléti oktatás, de ha szükséges, akkor zökkenőmentesen át tudunk állni digitálisra – mondta a tankerületi igazgató.

A Karcagi Tankerületi Központ rendelkezik a koronavírus elleni védekezéshez szükséges forrásokkal, eszközökkel, felület és kézfertőtlenítő szerekkel.

– A dolgozókat, tanulókat, és szüleiket tájékoztatjuk az oltási lehetőségekről. Azon intézményeink esetében, ahol igény merült fel, ott COVID gyorsteszteket biztosítottunk a kollégáknak. Több intézményünk már házirendjébe foglaltan, kötelező jelleggel bevezette a maszk használatát a közösségi terekben. Az intézményvezetők, szülők esetében fokozatosan átállunk a személyesről az online kapcsolattartásra. Iskoláinkba külsősök oltási igazolvánnyal léphetnek be – fejtette ki Sági István tankerületi igazgató.

A Szolnoki Szakképzési Centrum intézményeiben a szeptemberben életbe lépett intézkedéseket kell betartani. A kézfertőtlenítés belépéskor mindenhol kötelező, ezt pedagógusok felügyelik. A maszk használata egyelőre még csak ajánlott az épületekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában