Magyar Falu Program

2021.11.11. 09:51

Jövőre elkezdik az orvosi szolgálati lakás felújítását Rákócziújfalun

A cél, hogy állandó orvosa legyen Rákócziújfalunak.

P. Pusztai Nóra

Varga József mutatta meg a felújítandó épületet

Fotó: Nagy Balázs

A településen élők egészségére fokozottan odafigyelnek. Idén hárommillió forintból korszerűsítették az orvosi eszközparkot, egy automata defibrillátort is beszereztek. De folyamatban van az egészségház felújítása is.

– A Magyar Falu Program révén hozzákezdhetünk egy orvosi szolgálati lakás kialakításához, ami még vonzóbbá teheti falunkat, hogy a helyettesítést kiváltva, egy helyben praktizáló orvos vegye át a körzetet – tájékoztatta hírportálunkat Varga József polgármester.

Varga József mutatta meg a felújítandó épületet
Fotó: Nagy Balázs

– Nem könnyű orvost találni jelenleg, de jelentősen növelik az esélyeinket a jövőre induló munkálatok. Már sikerült is előszerződést kötni egy doktorral – emelte ki.

A beruházással az önkormányzat vagyonát is növelik, hiszen egy már nagyon rossz állapotban lévő ingatlant újítanak fel a megítélt közel hatvanmillió forintból.

– Gyakorlatilag csak a falak maradnak, minden mást – egyebek mellett a padlózatot, a fűtési rendszert, a tetőt, a nyílászárókat, valamint a teljes gépészetet – korszerűsítünk. Természetesen új bútorok is lesznek – részletezte Varga József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában