jótékonyság

2021.11.21. 16:59

Két és fél tonna élelmiszeradomány gyűlt össze a szolnoki akció során

Immár hatodik alkalommal csatlakozott a Contact Mentálhigiéné Konzultációs Szolgálat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület országos karácsonyi adománygyűjtési akciójához partnerszervezetként. November 19-21 között egy francia és egy angol áruházlánc szolnoki üzletében várták a vásárlók tartós élelmiszer adományait.

Kovács Berta

Forrás: illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A programban két csapatban tevékenykedve negyven önkéntes vett részt.

A két helyszínen a három nap alatt kettő és fél tonna adomány gyűlt össze. Rengeteg olajat, lisztet, rizst, szaloncukrot ajánlottak fel a jótékony célra, de adományoztak különböző konzerveket, bébiételt, valamint a járványhelyzetre tekintettel, higiéniai termékeket is.

– Tartottunk tőle, hogy a jelentős élelmiszerdrágulás miatt kevés adományt fogunk kapni, de nagyon pozitívan csalódtunk. A tavalyinál is több élelmiszert sikerült összegyűjteni – jegyezte meg dr. Molnár Beáta, a Contact Mksz elnöke.

Az adományokat december elején juttatják el a hátrányos helyzetű családoknak, rászorulóknak, abban a reményben, hogy sikerül a karácsonyi ünnepüket szebbé varázsolni.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában