JÁSZKUNSÁG

2021.11.05. 12:52

Kevesebb tűzesethez kellett vonulniuk a megyei tűzoltóknak

A megyei közgyűlésen értékelték a tavalyi évet.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztrációfotó/ Shutterstock

A katasztrófavédelem 2020. évi beszámolójával kezdődött a megyei közgyűlés pénteken. A megyeháza dísztermében Matuska Zoltán tűzoltó ezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője visszatekintett az elmúlt esztendő történéseire.

Kiemelt feladatként szólt a szolgáltató hatósági tevékenység további kiszélesítéséről, melyre a káresetek megelőzése érdekében volt szükség. Célként tűzték ki az alkalmazható tűzoltói erők elméleti és gyakorlati felkészültségének fejlesztését. Hozzátette, hogy jelentősen javult szűkebb hazánk mentő tűzvédelmi lefedettsége.

– Az előző évekhez képest a tűzesetek számában kismértékű, közel tizenhét százalékos csökkenés tapasztalható a kedvezőbb időjárási körülmények miatt. A szabadtéri tüzek esetében a sokéves átlagnak megfelelő érték mintegy egyharmada volt a leégett terület nagysága. Ám a műszaki mentések száma követi az előző évek tíz-tizenöt százalék közötti – az időjárási körülményekhez igazodó – folyamatosan emelkedő tendenciáját – foglalta össze a legfontosabb adatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában