Jászberény

2021.11.13. 16:28

Kutatási eredményeikről is számot adott a Jász Helytörténeti Kör

A tavalyi ülés a koronavírus-járvány miatt elmaradt.

Illés Anita

A Jászok Egyesülete történetét mutatja be a tárlat

Fotó: Pesti József

Találkozót szervezett a Jász Helytörténeti Kör a minap a Jászberényi Városi Könyvtárban. A helytörténeti kutatásokkal foglalkozó szakemberek közössége tavaly a koronavírus-járvány miatt nem ülésezett. Hosszú szünet után ismét tanácskoztak és beszámoltak friss kutatási eredményeikről, terveikről.

Az eseményen dr. Farkas Kristóf Vince történész-muzeológus, a helytörténeti kör elnöke köszöntötte a jelenlévőket. A száz éve alakult és harminc éve újjáalakult Jászok Egyesülete szülőföldet szolgáló munkásságát mutatta be a rendezvény előadója dr. Dobos László, az egyesület elnöke.

Szólt többek között arról is, hogy az Országos Széchenyi Könyvtárral (OSZK) kötött megállapodás alapján az OSZK felvette a Nemzeti Webarchívumba a Jászok Egyesülete honlapját és rövidesen archiválják közösségi oldalaikat is. Ezzel elmentik, megóvják a digitális környezetben létrejött nemzeti értékeket.

A Jászok Egyesülete történetét mutatja be a tárlat
Fotó: Pesti József

A tanácskozás zárásaként dr. Gedei József alpolgármester nyitotta meg az egyesület centenáriumát köszöntő kiállítást a könyvtárban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában