bemutató / galériával

2021.11.10. 13:58

Kutyás naptárral népszerűsítik a szolnoki állatotthont

A Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány egy különleges naptárt készített szolnoki kötődésű művészekkel, közéleti szereplőkkel, gazdasági vezetőkkel és kutyáikkal. A kiadványt szerdán délelőtt mutatták be a városháza dísztermében, melyet Szalay Ferenc polgármester, Lits László, az NHSZ ügyvezető igazgatója, valamint néhány közéleti szereplő Hangay Zoltán, a Szolnoki Dósa Vízilabda Csapat másodedzője, Ladoniczki Dániel rádiós műsorvezető és Pogány Gábor Benő szobrászművész méltatott.

Köllő Judit

20211110 Szolnok A Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány egy különleges naptárt készített ismert szolnoki, illetve szolnoki kötődésű művészekkel, közéleti szereplőkkel, gazdasági vezetőkkel és kutyáikkal, melyet sajtótájékoztatón mutattak be a városházán. Fotó Mészáros János Új Néplap

Fotó: Mészáros János

Az esemény apropója, hogy a 2022-es naptárból származó bevétellel bárki támogathatja az alapítványt, melynek beszerzése a szolnoki, illetve Szolnok környéki Coop üzletekben lehetséges.

– Az elmúlt évek bebizonyították, hogy jelentős szükség van egy minőségi állatotthonra, illetve egy szakértői gyepmesteri telepre – hangsúlyozta Lits László. – Az elmúlt időszakban nagyon sok fejlesztésre került sor az otthonban, melynek üzemeltetése komoly összegbe kerül, így az NHSZ és a város lakóinak a közös összefogásából sikerült létrehozni ezt a naptárt, amellyel bárki támogathatja az állatotthont.

Rohamosan nő azoknak a kutyáknak a száma, akiket örökbe kell fogadni, ez a probléma évente több száz kutyát érint.

Így évről-évre nagyobb jelentősége lesz a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány munkájának.

– Az állatvédelmi törvény egyre komolyabban fogja szabályozni az állattartás fontosságát – emelte ki Szalay Ferenc polgármester. – Szolnokon úgy döntöttünk, hogy egy új szolgáltatást indítunk el, mely a gyepmesteri telep fontosságát fogja ellátni. Ennek a feladatnak köszönhetően nyomon tudjuk követni, a megyeszékhelyen fellelhető problémákat. Azt gondolom, hogy ennek a naptárnak a létrejötte is sok mindenkit fog majd arra inspirálni, hogy kutyát tartson.

Pogány Gábor Benő kihangsúlyozta: A kutyák kimondottan nagy szerepet töltenek be az ember életébe, hiszen ő az egyetlen háziállatunk, akit nem mi szemelünk ki, hanem ők választanak minket.

– Az állatvédelem számomra is nagyon fontos dolog, és a kutyák kiemelt szerepet töltenek be az életembe – magyarázta a szobrászművész. – Öt évvel ezelőtt volt szerencsém elkészíteni a magyar kutyafajták szobrait, hiszen kihalófélben vannak, ezért erre szeretném felhívni a figyelmet, hogy az ősi magyar fajtákat is tartsuk becsben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában