önkényesen leburkolt parkolók

2021.11.24. 07:00

Megóvják Martfű zöldterületeit

A nemrégiben tartott közmeghallgatáson a parkolók kialakításáról is tájékozódhattak a helyiek.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Évek óta komoly probléma ugyanis az ingatlanok előtti területen önkényesen leburkolt parkolók, illetve az előírásoknak nem megfelelő bejárók építése.

A város honlapján közzétett információk alapján az önkormányzati szabályozás változásainak várható célja a település zöldfelületeinek jogszabályban előírt védelme. A tapasztalat ugyanis az, hogy a lakók a bejáró építése előtt nem keresik fel az önkormányzatot, hogy tulajdonosi hozzájárulást kérjenek. Parkolók építése viszont egyébként is engedélyhez kötött folyamat, ami a kormányhivatal hatáskörébe tartozik.

Kirívó példa a Bata-lakótelep, amely nem mellesleg építészeti védelem alatt áll. A közmeghallgatáson részt vevők reakcióiból is érezhető, mekkora feladat előtt áll az önkormányzat. Szabványos alternatívát jelenthet például a gyephézagos téglás megoldás. Dr. Papp Antal polgármester arról beszélt, hogy visszatartó jelleggel területalapú közterület-használati díj bevezetését tervezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában