Jászkunság

2021.11.01. 11:50

Mutatjuk, mely cikkek voltak a legolvasottabbak az elmúlt héten

Az éj leple alatt lopták el a kétmázsás bronzszobrot Jászszentandráson, ittasan, jogsi nélkül okozott súlyos balesetet egy szolnoki férfi, felavatták a Szolnok–Jászkisér összekötő út egy fontos szakaszát – többek között ezek is szerepeltek az elmúlt egy hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: police.hu

Október 24-ére virradóra ellopták Arthur Troop, a Nemzetközi Rendőrszövetség (IPA) alapítójának bronzszobrát a jászszentandrási IPA Parkból. Egy 80 tonnás sziklatömb előtt állt a két méter magas, kétmázsás szobor, amelynek eszmei értéke felbecsülhetetlen.

Stuchlik László, az IPA Park alapító-tulajdonosa megmutatta a vandálok okozta rongálást az emlékművön
Fotó: Illés Anita

Összeütközött két személyautó október 30-án este Szolnokon, a Thököly úton, a 32-es főút belterületi szakaszán, a Vadász utca közelében. A balesetben nem csak a vétkes férfi, hanem a vétlen sofőr egyik utasa is súlyos sérülést szenvedett. A balesetet okozó ittas férfit a rendőrség korábban eltiltotta a járművezetéstől.

Fotó: police.hu

A Magyar Falu Program keretében újulhatott meg a 3225-ös jelű, Szolnok–Jászkisér összekötő út egy fontos szakasza, amit október 28-án csütörtökön délután avattak fel Besenyszög külterületén. A hazai forrásból rendbe tett, 1,85 kilométer hosszúságú szakasz kivitelezése a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában valósult meg.

Fotó: Nagy Balázs

Nemrégiben nyithatta meg kapuit az Ádám Ati Pihenőszigete Besenyszögön. Egy hely, ahol péntektől vasárnapig vállalják a sérült gyermekek felügyeletét és fejlesztését. Cikkünkben az ötlet megvalósítójával, Kiss Ágnessel, Ádám Ati édesanyjával beszélgettünk.

Dunántúli településekről is érkeztek hozzánk – árulta el Kiss Ágnes ötletgazda
Fotó: Nagy Balázs

Egy alattyáni lakos közlekedett kamionnal október 25-én délelőtt Jászberényben, amikor egy kereszteződésben nem adott elsőbbséget a tőle jobbról érkező, az útkereszteződésben a védett útvonalon egyenesen haladó személyautónak és összeütköztek.

Fotó: police.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában