Járványhelyzet

2021.11.13. 09:55

Online nyílt napokkal várják a diákokat a jászkunsági iskolák

Nem maradnak információk nélkül a pályaválasztás előtt álló fiatalok.

Köllő Judit

A legtöbb tanintézmény online formában tart majd nyílt napokat és szülői értekezleteket. A középiskolák mindegyike fel van készülve a nagyfokú érdeklődésre, melyek induló képzéseiről bővebben a weboldalakon, illetve telefonon tájékozódhatnak.

A Szolnoki Szakképzési Centrum vezetősége – tekintettel a járványhelyzet alakulására – úgy döntött, hogy a tizenegy tagintézmény egyikében sem tart klasszikus nyílt napokat, a meghirdetett időpontokat pedig lemondták.

– Ugyanez vonatkozik az intézményeinkbe szervezett pályaválasztási, beiskolázási szülői értekezletekre is, személyes jelenléttel ezeket sem tartjuk meg – hangsúlyozta Pogány Attila, a Szolnoki Szakképzési Centrum kommunikációs referense.

– Döntés született arról is, hogy a legnagyobb létszámot megmozgató, az általános iskolákba kitelepülő, 1–8. évfolyamig minden korosztálynak tartalmas elfoglaltságot biztosító pályaorientációs rendezvényünket, a Centrum Kavalkádot is átmenetileg felfüggesztjük. Ugyanakkor a pályaválasztás előtt álló fiatalok nem maradnak információk nélkül, hiszen az Iránytű magazinban megjelentetett felvételi tájékoztatók, az online elérhető pályaválasztási kiadványunk, valamint a weboldalaink frissített tartalommal továbbra is a rendelkezésükre állnak.

A szolnoki Varga, Verseghy és Széchenyi gimnáziumban szintén lemondták a nyílt napokat, mivel az érintett iskolák vezetői úgy döntöttek, hogy túl nagy lenne a kockázat. Valamennyien színes kiadványokkal, online nyílt órákkal és megfelelő tájékoztatóval készülnek, melyekről szintén az iskolák honlapján tájékozódhatnak.

Koronavírus (Jászkunság)

A dosszié további cikkei

Ezek is érdekelhetik