probléma

2021.11.21. 06:58

Óriási illegális szeméthalom okoz gondot a szolnoki Horog utcában

Az elmúlt napokban újabb szemétkupacok jelentek meg a Horog utcában, melyet a legnépszerűbb közösségi oldalon is többen szóvá tettek. A MÁV-strand közelében felhalmozott illegális hulladék elszállításáról a város önkormányzatát kérdeztük.

Hartai Gergely

A városháza az üggyel kapcsolatban arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy a Véső úti sportcsarnok körül egyaránt találhatók állami, magán-, valamint önkormányzati tulajdonú ingatlanok. A önkormányzat az általa kezelt területekről folyamatosan szállítja el az illegálisan elhelyezett hulladékot.

Legutoljára nagyjából egy héttel ezelőtt vittek el tizenöt köbméter települési szilárd szemetet az önkormányzati kezelésű közút területéről.

– Jelenleg a helyszínen található települési szilárd hulladék nem önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanon található, mellyel kapcsolatban a polgármesteri hivatal májusban tett bejelentést a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatalhoz. A hivatal szeptemberi tájékoztatása alapján az eljárás még folyamatban van – tudtuk meg.

Rengeteg hulladék került ki a területre
Fotó: Mészáros János

Arra vonatkozó kérdésünkre, miszerint hol jelezhetik a környéken élők, ha illegális hulladékelhelyezést tapasztalnak, az önkormányzat több lehetőséget is megjelölt.

– Ha a jogellenesen elhelyezett hulladék ­feltételezhetően közterületen található, úgy arról a polgármesteri hivatal környezetgazdálkodási osztályán tehetnek bejelentést (telefonszám: 56/503–501) a lakók. Ha a hulladék vélhetően magánterületen van, illetve a bejelentőnek tudomása van a hulladékot elhelyező személyek kilétéről, abban az esetben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztályán kell bejelentést tenni (telefonszám: 56/523–343) – részletezték.

A polgármesteri hivatal válaszában arra is kitért, hogy az önkormányzatnak komoly kiadást jelent a megyeszékhelyen felhalmozott hulladékhalmok eltávolítása.

A városnak sajnálatos módon évről évre nagyobb összegeket kell az illegális hulladéklerakók felszámolására fordítania. Tavaly több mint huszonhatmillió forintot költöttek erre a célra, melyből több mint háromezer köbméter hulladékot vittek el a közterületekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában