ünnepség

2021.11.26. 19:28

Öt végzős osztály tartott szalagavatót Kisújszálláson

Fontos mérföldkőhöz érkeztek a Móricz Zsigmond református kollégium végzősei, akik a napokban tartották meg szalagavatójukat az intézmény tornatermében. Az eseményt a járványhelyzet miatt kevesebb hozzátartozó jelenlétében, a szokásosnál szűkebb körben rendezhették meg.

Daróczi Erzsébet

A végzős diákok egy csoportja a szalagavatón

Fotó: Daróczi Erzsébet

– Eljutni valaminek a zárásához ünneplésre méltó. Elérni addig az elmúlt szép időkön át lehet. Odaérni és ünnepelni, visszaemlékezésre és előretekintésre is sarkall. Mai szalagavatónkat mégsem ennyire egyértelmű érzések hatják át. Remény és aggodalom, emelkedettség és veszélyérzet, öröm és felelősség egyaránt jelen van – kezdte köszöntőjét a múlt szombati ünnepségen Tóth József, a Móricz Zsigmond Református Kollégium főigazgatója.

– Adjunk hálát Istennek a mai estéért, hogy együtt lehetünk, lélekben legyünk az otthon maradottakkal, mint ahogy kérjük őket is, legyenek most gondolataikban velünk – mondta az iskolavezető, majd a végzősökhöz szólt.

– Itteni éveitek megismételhetetlenek, ez emeli a legemlékezetesebb időszakok sorába.

– Miért is szép és múlhatatlan ez a fél évtizedes társasjáték? Mert játszani jó, és a játék során lehet a legjobban megismerni a másikat. Miben is bízhatnának kollégáim és magam is, ha nem abban, hogy a tanórán és azon túl úgy sikerült megtanítanunk ezeket a szabályokat nektek, hogy a legjobb játékosokká váljatok életetek során – emelte ki a főigazgató, aki szerint azt, hogy ki és mit nyert ebben a játékban, az az elkövetkező évek során derül ki.

A végzős diákok egy csoportja a szalagavatón
Fotó: Daróczi Erzsébet

A főigazgató szavai után az osztályfőnökök feltűzték a végzősöknek a szalagot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában