Beruházás

2021.11.27. 11:28

Református bölcsőde épül Törökszentmiklóson

A bölcsődére több mint kétszázötvenmillió forintot nyert tavaly az egyházközség a Települési és Operatív Programon.

Molnár-Révész Erika

A leendő bölcsőde alapjait mutatja Szabó József lelkész

Fotó: Mészáros János

A napokban fejeződnek be a Noé Bárkája Református Bölcsőde alapozási munkálatai Törökszentmiklóson. A négyszáz négy­zetméteres, többszintes é­pü­let az autóbusz-pályaudvar kö­zelében áll majd, a református egyházközség saját telkén.

A leendő bölcsőde alapjait mutatja Szabó József lelkész
Fotó: Mészáros János

– A földszint háromszáz, az emelet pedig száz négyzetméteres lesz. Az új intézményben két csoportszoba működik majd, összesen huszonnégy gyermek ellátására lesz lehetőség, akik főként az alkalmazásunkban álló fiatal házaspárok gyermekei közül kerülnek ki – hangsúlyozta Szabó József, a Törökszentmiklósi Református Egyházközség elnöklelkésze.

– Ám a tervezési feladatokat úgy végeztük, hogyha növekszik az igény, akkor bármikor bővíteni tudjuk az épületet, hiszen ehhez még bőven áll rendelékezésre terület. Erre meg is van az esély, hiszen a sikeres gazdaságpolitikának köszönhetően egyre többen térnek vissza a munka világába, illetve a különböző családtámogatások miatt Törökszentmiklóson is rendkívül megnőtt az igény a bölcsődei férőhelyekre.

Az épület előtt a szülők és a dolgozók számára egy huszonhat férőhelyes parkolót is kialakítanak majd. A bölcsődére több mint kétszázötvenmillió forintot nyert tavaly az egyházközség a Települési és Operatív Programon, de az építőipari alapanyagárak növekedése miatt ehhez az összeghez már huszonkétmillió forint többlettámogatást kellett hozzátenni.

Szabó József elnöklelkész kiemelte, ha szükséges, további önerőt biztosítanak a sikeres beruházáshoz. A bölcsőde építésének végső határideje 2023. január vége, de a munkálatokkal ennél korábban is végezhetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában