SZOLNOK/CSENYÉTE

2021.11.29. 06:58

Szegény családoknak gyűjt Ábrahám Lara és Berczi Dorka

„Gyerekek a gyerekekért” mottójú jótékonysági kezdeményezéssel állt elő két szolnoki általános iskolás, Ábrahám Lara és Berczi Dorka. A diáklányok célja, hogy minél többen támogassák a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kicsiny Csenyétén élő, mélyszegénységgel küzdő családokat.

Köllő Judit

Ábrahám Lara és Berczi Dorka rászoruló családok ünnepét szeretné szebbé varázsolni

Fotó: Nagy Balázs

– Láttam egy riportot Csenyétéről, ahol épp adományt osztottak – mesélt motivációjáról a hetedik osztályos Ábrahám Lara. – Volt, aki arról beszélt, hogy nincs munkája, sőt, ruhája is alig. Néhány ott élő kisgyerek még csokoládét sem látott... Számomra mindez elég megrázó élmény volt, így eldöntöttem, hogy segíteni szeretnék.

A két kislány olyan kezdeményezéssel állt elő, mely örömet csempészhet a kicsiny borsodi faluban élő gyermekek, családok életébe. Karácsonyi kezdeményezésük célja, hogy olyan ruhaneműket, játékokat, könyveket, édességet és tartós élelmiszert gyűjtsenek, melyet odaajándékozhatnak a csenyéteieknek.

Ábrahám Lara és Berczi Dorka rászoruló családok ünnepét szeretné szebbé varázsolni
Fotó: Nagy Balázs

Az adományokat december hatodikáig a szolnoki Kodály Zoltán Általános Iskola és AMI portáján lehet leadni.

– Larával mindketten di­ák­önkormányzati tagok vagyunk a suliban, ő az elnök, én pedig a helyettese – vette át a szót Berczi Dorka. – Mindketten azt szeretnénk, hogy az idei karácsonya könnyebb legyen az ott élő családoknak. Ezért tanáraink támogatásával – számos plakát és hangosbemondó, valamint a közösségi oldal segítségével – reklámozzuk a felhívást, hogy minél több emberhez eljusson.

A gyermektanács rendezvényén a nagyközönség elé tárták ötletüket, melyet dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere és dr. György László államtitkár is méltatott.

– December hatodika után átnézzük az adományokat, majd karácsony előtt szétválogatva kiszállítjuk őket az önkormányzat segítségével – magyarázta Lara. – Otthon a régi ruháimból is válogatunk, ezzel is próbálunk segíteni – tette hozzá a lelkes diáklány.

Osztályközösségük is hozzájárult a kezdeményezéshez, hiszen plakátokat terveztek, melyeket az iskola folyosóin helyeztek ki. A két lány kezdeményezésére számos szolnoki általános iskola reagált: a jövőben minden évben gyűjtést szervez egy-egy intézmény az általa választott településnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában