zárórendezvény

2021.11.27. 07:00

Színházi előadással zárták a közművelődési programot Szolnokon

A tavaly novemberben indult Közművelődési Foglalkoztatási Program keretében a települések közösségi életének fejlesztése érdekében képzett ki közművelődési szakembereket a Nemzeti Művelődési Intézet.

Köllő Judit

Dr. Kállai Mária a településeken zajló munkát méltatta

Fotó: Nagy Balázs

A projekt zárórendezvényét a szolnoki Szín-Mű-Helyben tartották pénteken délelőtt, ahol dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő hangsúlyozta köszöntőjében: a megyeszékhely környéki kistelepülések szakemberei fontos feladatot látnak el.

Dr. Kállai Mária a településeken zajló munkát méltatta
Fotó: Nagy Balázs

A foglalkoztatásból és a képzésből tizennégy település vette ki a részét – hangzott el az eseményen. Az egy évet felölelő program keretében a Nemzeti Művelődési Intézet munkáltatóként biztosította a foglalkoztatást, illetve a képzést az önkormányzatok közösségi színtereiben és közművelődési intézményeiben. Mindez az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósulhatott meg.

A rendezvény helyszínválasztása nem volt véletlen: a szakmai program után a Bakaruhában című darabot tekinthették meg a résztvevők a Szigligeti Színház társulatának előadásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában