Koronavírus

2021.11.03. 10:57

Szolnok polgármestere döntött arról, kötelezővé teszik-e az oltást

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere videóüzenetben számolt be a polgármesteri hatáskörben meghozott döntésekről.

Szoljon.hu

Szolnok, 2021. május 6. Sipos Márta asszisztens oltáshoz készíti elõ a német-amerikai fejlesztésû Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina második adagját a szolnoki Hetényi Géza Kórházban kialakított oltóponton 2021. május 6-án. MTI/Mészáros János

Forrás: MTI

Fotó: Mészáros János

Szolnok polgármestere kedden délután videóüzenetben tájékoztatta a lakosságot a megváltozott járványhelyzetről és az új szabályokról.

– A járvány negyedik hulláma elérte Európát és Magyarországot is. Az látszik, hogy egyre emelkedő tendenciát mutat a fertőzöttek, a kórházban ápoltak száma. Intenzív osztályon, lélegeztetőgépen elsősorban azok vannak, akik nem oltatták be magukat – hívta fel a figyelmet Szalay Ferenc, aki hangsúlyozta az oltás fontosságát.

A városvezető kitért rá, hogy a kormány határozata értelmében az önkormányzatok polgármesteri döntés alapján kötelezhetik az intézményeiket és cégeiket, hogy dolgozóik oltassák be magukat.

Mint elmondta: Szolnok egyelőre nem él ezzel a lehetőséggel.

– Nagyon jó hír az, hogy a hivatal 85 százalékban, az óvodák, bölcsődék 85-90 százalékban és az általános és középiskolák oktatói gárdája is jó 85 százalékban be van oltva – részletezte a polgármester, aki elmondta, a szociális intézményekben 60-65 százalék a dolgozók átoltottsága, viszont az általuk gondozott idősek beoltottsága nagyon magas.

A városvezető tájékoztatása szerint folyamatosan figyelik a számokat és jövő hét elején döntenek arról, elrendelik-e a kötelező oltást az önkormányzati dolgozók körében.

Szalay Ferenc felhívta a figyelmet arra, hogy kormányzati döntés alapján a közösségi közlekedésben kötelező a maszkhasználat. A szolnoki önkormányzat elrendelte a kötelező maszkhordást saját cégeinél és intézményeiben is. A polgármester az egyéb zárt helyeken, például az üzletekben is javasolja a maszkhordást és a távolságtartást. Arról, hogy a piacon és a színházban kötelezően előírják-e a maszkhasználatot, a jövő héten dönthetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában