Galériával

2021.11.28. 07:00

Több együttes is fellépett a bolgár kulturális gálán, Karcagon

A gálát Tóth Barna, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium igazgatója nyitotta meg.

Daróczi Erzsébet

A Déryné Kulturális Központban tartott őszi bolgár kulturális hétvégén fellépett a Karcagi Biljana Bolgár Néptáncegyüttes, a Bereki Sramli Fúvósegyüttes és a Karcagi Református Egyházközség Sola Gratia kórusa is. A Biljana 18 éve alakult Major János vezetésével, tagjai az iskola jelenlegi és volt diákjai, tanárai. A gálát Tóth Barna, a Karcagi Nagykun Református Gimnázium igazgatója nyitotta meg, majd a Biljana egy különleges tánccal lépett a színpadra.

Mint Major Jánostól megtudtuk, fellépésük az elmúlt másfél évben a vírushelyzet miatt kevesebb volt, de idén ha nem is Bulgáriában, de tarthattak tánctábort.

Az ott tanult táncot és a ruhát először láthatta tőlük a közönség.

A tízéves Bereki Sramli Együttes vezetője Márki Zoltán. Jelenlegi formában öt éve játszanak együtt. Az együttesben egyedül vezetőjük és Parázsó Gábor karcagi, rajtuk kívül vannak még hatvani, abonyi és szolnoki zenészek is. A református egyház kórusát Ferenczi Péterné vezényelte, akik több alkalommal léptek már fel Karcagon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában