újszász / szolnok

2021.11.24. 11:11

Újabb két emeletes vonat állt forgalomba

Így a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon már két KISS-szerelvény jár.

Szoljon.hu

A Budapest-Cegléd vonalon utasforgalmi próbaüzemben elindított első emeletes KISS motorvonat halad Ceglédbercell határában

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

Újabb két emeletes vonat állt forgalomba szerdán, így hétköznaponként a Budapest-Újszász-Szolnok vasútvonalon két, a ceglédin pedig hat KISS-szerelvény jár – közölte a MÁV az MTI-vel.

A váci és az esztergomi járatokon közlekedő szerelvényekkel együtt már tizennyolc emeletes motorvonat szállítja az utasokat az elővárosban – jelezte a vasúttársaság.

Az új járművek légkondicionáltak, utasterük tágas, a két szinten hatszáz ülőhely és négy mosdó van, ebből az egyik akadálymentesített.

A kocsikban kamera és utastájékoztató, valamint ülőhelyfoglaltságat mutató rendszer, wifi, mobiltelefonok és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozók találhatóak. A multifunkciós terekben négy kerekes szék, illetve tizenkét kerékpár vagy öt babakocsi is szállítható.

Jövő év végéig a megrendelt járművek mindegyike, vagyis negyven KISS állhat forgalomba – közölték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában