Fejlesztés

2021.12.04. 15:29

Adományokból épült kerítés a karcagi temetőnél

A nyolcszázhatvan méternyi kerítést saját és támogatói forrásból építették.

Daróczi Erzsébet

Forrás: Shutterstock

Elkészült a kerítés a Borjúdűlő temetőnél. Koncz Tibor esperestől megtudtuk, a kerítés nemcsak esztétikai szempontból, hanem vagyon- és személybiztonság miatt is fontos volt.

Ha szabályszerűen használják a kerítést, illetve a kapukat nem fogják nyitva hagyni, akkor talán meg tudják védeni a vadkártól a temetőt, hiszen a legnagyobb probléma ebben a temetőben az, hogy lelegelik a kegyelet virágait a vadak.

A nyolcszázhatvan méternyi kerítést saját és támogatói forrásból építették. A városból közel négyszázezer forint értékben kaptak felajánlást, a gyülekezeti tagjaik kilencszázezer forintot adtak össze, a fennmaradót az egyházközség saját forrásából fizette ki.

A temető látogatási rendje is megváltozik, nagy valószínűséggel reggel hat-hét óra körül nyitják ki, és este fogják bezárni. A kiskapu nyitva lesz, hiszen a gyalogos bejárást engedélyezni fogják, csak az autós behajtást korlátozzák vagyonvédelmi okokból.

A Karcagi Református Egyházközségnél gondolatban már tervezik a következő temető bekerítését is, egyelőre azonban sem pályázat, sem felajánlás nem érkezett a célra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában