Rekonstrukció

2021.12.26. 16:30

Az útfelújításokról szólt az idei év Nagyivánon

Az utak felújításához két és félmillió forint önerőt társított az önkormányzat

Ujvári László

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Számos út újult meg 2021-ben a Hortobágy mellett fekvő községben, összesen tizenegy út kapott részben vagy teljesen új burkolatot.

– Hazai forrásból, valamint a Magyar Falu Programban elnyert támogatásoknak köszönhetően idén sikerült ezeket az utakat felújítani a településen, mindezt három pályázat keretében, összesen két és fél kilométer hosszan – mondta hírportálunk kérdésére Bári Ágnes polgármester.

Az utak felújításához két és félmillió forint önerőt társított az önkormányzat 

– jegyezte meg a településvezető.

Ugyancsak a Magyar Falu Program keretében került sor a művelődési ház vizesblokkjainak és előterének a felújítására, valamint a temető ravatalozójának nyílászárócseréjére és külső felújítására.

Bári Ágnes hozzátette: a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítésére közel háromszázmillió forint támogatást nyert a község, amelyből a Nagyivánt körülvevő övcsatornát újítanák fel, de jelentős összeg jut majd a belterületi csapadékvíz-elvezetés problémáinak az orvosolására is.

– Az idei esztendő fontos lépése volt még, hogy februárban a két szomszédos község, Tiszaigar és Tiszaörs társaságában felvetettük, hogy szeretnénk, ha a három település szennyvizét átvezetnék az elkészült kunmadarasi szennyvíztisztítóba – idézte fel a településvezető, megjegyezve: a kiviteli tervek már készülnek, bíznak abban, hogy 2022-ben elindulhat a beruházás.

Jövőre újabb beruházást tervezünk – mondja Bári Ágnes

Fotó: Ujvári László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában