Környezettudatosság

2021.12.26. 11:00

Díjmentesen gyűjtik a használt étolajat Jászberényben

Jászberényben öt helyen található használtsütőolaj-gyűjtő konténer.

Illés Anita

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Forrás: Illusztrációfotó / Shutterstock

Új díjmentes szolgáltatással bővíti a lakossági hulladékgazdálkodási közszolgáltatást a Jászberényi Vagyonkezelő és Városüzemeltető Nonprofit Zrt. A cég közösségi oldalán közölte, hogy az önkormányzattal és a Szelektív Nonprofit Kft.-vel együttműködve a környezet védelme érdekében használtsütőolaj-gyűjtést vezetnek be a városban. 

Felhívták a lakosság figyelmét, hogy a háztartásban keletkező olajat a kihelyezett konténerekbe helyezzék, és semmi esetre se dobják azt kommunális kukába, illetve a csatornahálózatba. Jászberényben öt helyen található használtsütőolaj-gyűjtő konténer, mégpedig a Sírkert utca, a Toborzó utca, a Kórház utca és a Varga utca szelektív hulladékgyűjtő szigete mellett, valamint a piacon, a piacfelügyelőségi iroda mellett. 

A környezettudatosságra törekedve fontos tudnivaló az is, hogy a főzés-sütés után feleslegessé vált, természetre káros anyagokat – például zsírt, vajat, margarint, használt sütőolajat – csak gondosan zárható PET-palackba gyűjtve lehet a tárolóedénybe dobni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában