Felhívás

2021.12.17. 21:00

Először keresik a Jászkunság legjobb tortáit

A zsűri 2022. január 31-én értékeli a elkészített és bejuttatott alkotásokat Szolnokon.

Szoljon.hu

Három kategóriában hirdetnek majd nyertest jövő év elején

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat a térség gasztronómiai hagyományainak erősítése és örökségének megújítása jegyében pályázati felhívással fordul a megyében élő, dolgozó, vagy működő profi és amatőr cukrászok, sütni szerető lakosok, munkahelyi közösségek felé. 

A cél, hogy mind profi mind amatőr kategóriában első alkalommal hirdethessék ki a térség saját tortáját. A megalkotott édességek két éven keresztül viselik a „Jász-Nagykun-Szolnok megye tortája profi/amatőr/mentes kategóriában” címet és rendszeresen szerepet kapnak a Jászkunság különböző rendezvényein.

A profi szakemberekből álló zsűriben helyet kap – többek között – Mautner Zsófi, térségünk, az Alföld Szíve gasztronagykövete, az Ország Tortája verseny zsűritagja, Erdős Hanna, a négyszeres olimpiai és világbajnok mestercukrász, Pálszabó Mihály, aranykoszorús mesterszakács, valamint Hubai Imre, a kezdeményezés házigazdája, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke.  

A zsűri 2022. január 31-én értékeli a elkészített és bejuttatott alkotásokat Szolnokon, a Megyeházán, majd rögtön azt követően sajtónyilvános eseményen közlik a végeredményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában