JÁSZKUNSÁG

2021.12.01. 14:02

Esős novemberünk volt sok fagyos nappallal

Az eső túlnyomó része a hónap első és utolsó napjaiban hullott le.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó /Shutterstock

Véget ért a június óta tartó száraz periódus térségünkben. A Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területére novemberben átlagosan 61,6 milliméter csapadék hullott, ami másfélszerese az ilyenkor szokásosnak. Az utolsó őszi hónapot a sokévihez hasonló havi középhőmérséklet jellemezte – írja a társaság a weboldalán.

A Kötivízig kiemelt mérőállomásainak adatai alapján ez év novemberében területi átlagban 61,4 milliméternyi csapadékot regisztráltak, ami 20,4 mm-rel haladja meg a sokéves 11. havi átlagot. Ennek túlnyomó része a hónap első és utolsó napjaiban hullott le, november 8-től 25-ig lényegében nem volt eső.

A legtöbb havi csapadékot Tiszasülyön mérték, 87,3 milliméternyit, de ezen a településen fordult elő az is, hogy 24 óra alatt 25,6 milliméter esett. Ezzel szemben a legkevesebb Kunszentmártonban érte a felszínt, pontosan 45,1 milliméter.

Az idén november 30-ig területi átlagban 372,5 milliméter csapadék hullott az igazgatóság működési területére, ami 112 milliméteres hiányt mutat a sokévi 1-11. havi adatok összegéhez képest.

Szolnokon novemberben 5,3 Celsius fokos havi átlaghőmérsékletet jegyezhetett fel az igazgatóság, ami 0,2 fokkal magasabb a sokéves 11. havi átlagnál. A legmelegebbet 4-én tapasztalhattuk (17,7 fokot), a leghűvösebbet pedig 24-én, amikor mínusz 5,2 fokig hűlt le a levegő. A hónap folyamán egyébként 16 fagyos reggelre ébredtünk. A havi napfénytartam 96,6 órát tett ki – részletezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában