Megmérettetés

2021.12.18. 07:00

Hárman képviselték a karcagi iskolát az országos vetélkedő döntőjében

Sátoraljaújhelyen rendezte meg a Rákóczi Szövetség a Lingua Materna Kárpát-medencei Anyanyelvi Vetélkedő országos döntőjét húsz középiskola hatvan diákjának részvételével a közelmúltban.

Daróczi Erzsébet

Jó hangulatban versenyeztek a szentannais diákok

Forrás: Beküldött fotó

A karcagi Szentannai Sámuel Református Gimnáziumból Nagy Zsolt, Tóth Zsolt és Suba Orsolya került be az országos verseny legjobbjai közé.

A vetélkedő témája „Magyar táj, magyar ecsettel” – tájirodalom, tájnyelv, a nemzeti táj és az egyén viszonya volt. A neves szakemberekből álló zsűri mellett Szili Katalin miniszterelnöki megbízott és dr. Fráter Zoltán író, irodalomtörténész méltatta a döntősöket. 

A versennyel egyidejűleg a széphalmi Magyar Nyelv Múzeumban rendezték meg az Óvodapedagógusok és tanárok éjszakáját, ahol a csapatok izgalmas kalandtúrán vettek részt a megújult Kazinczy Emlékkertben, ahol Kazinczy Ferenc életéhez és munkásságához kapcsolódó feladatokon keresztül bizonyíthatták rátermettségüket és tudásukat. A szentannais tanulók is ellátogattak a múzeumba, ahol megismerkedtek a pirográfiával – számolt be róla felkészítőjük, Gyermán János Tamás szaktanár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában