Adomány

2021.12.20. 14:35

Háromszáz Szolnok környéki család karácsonyát könnyítették meg

Tartós élelmiszereket illetve friss, vákuumcsomagolt szürkemarha húst tartalmazó csomagokat juttatott el a Szolnok könyéki településeken élő rászoruló családoknak és egyedül élő idős embereknek a Fidesz helyi szervezete.

Molnár-Révész Erika

Szolnok környéki településeken osztják szét a csomagokat Fotó: Nagy Balázs

A szállítmányt dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc választókerületi elnök illetve ifj. Hubai Imre, a kezdeményezés fő adományozója indította el Szolnokról, hétfő délelőtt. 

Fotó: Nagy Balázs

Akár a Szolnok Segít Programon keresztül, de más források segítségével is az év háromszázhatvanöt napján figyelünk arra, hogy akinek szüksége van támogatásra, segítsünk. Ám karácsony felé közeledve ez az érzés sokkal jobban felerősödik

–hangsúlyozta az eseményen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő. Hozzátette, a háromszáz darab karácsonyi csomagot a megye vállalkozóinak felajánlásaiból állították össze. 

A helyszínen ifj. Hubai Imre gazdálkodó, a kezdeményezés egyik fő adományozója arról beszélt, jó célt szolgálnak ezek a csomagok, hiszen megkönnyíthetik az érintett családok ünnepi készülődését. Szalay Ferenc, a Fidesz választókerületi elnöke elmondta, a megajándékozott családokat a Humán Szolgáltató Központ segítségével választották ki. 

Azt mondhatom, a rászorulók támogatása egy településnek, egy városnak, egy megyének és egy országnak egész éves feladata. Az elmúlt tíz évben legalább az ötödére csökkent azoknak az embereknek a száma, akik ilyen problémával küzdenek. Ám akkor is vannak, és mindig lesznek olyanok, akikre gondolnunk kell, akiknek segítenünk kell

–hangsúlyozta.

Az élelmiszercsomagokat Csataszög, Hunyadfalva, Tószeg, Tiszavárkony, Vezseny és Zagyvarékas hátrányos helyzetű családjainak szállították ki. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában