Galériával

2021.12.16. 06:45

Honvéd Kadét partneriskola-megállapodást írtak alá Karcagon

A programnak az ország 70 településén közel 100 partneriskolája van, megyénkben a Szentannai lett a harmadik csatlakozott iskola.

Daróczi Erzsébet

Balról: Polyák András ezredes, a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka, mellette pedig Gyökeres Sándor, a Szentannai Sámuel Református Középiskola igazgatója

Forrás: Daróczi Erzsébet

Ünnepélyes keretek között írták alá a Honvéd Kadét partneriskola-megállapodást szerdán a karcagi Szentannai Sámuel Református Középiskolában. 

A Magyar Honvédség részéről Polyák András ezredes, a Magyar Honvédség 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred parancsnoka, a Szentannai Sámuel Református Középiskola részéről Gyökeres Sándor igazgató látta el kézjegyével a Honvéd Kadét Programmal való együttműködési megállapodást, majd Almási László alezredes, a HM Oktatási, Tudományszervező és Kulturális Főosztály Honvédelmi, Nevelési és Ifjúságstratégiai Osztály vezetője átadta az erről szóló partneriskolai tanúsítványt és gravírozott táblát az iskolavezetőnek. 

Az együttműködési megállapodás fontosságáról szólt az aláírókon kívül még F. Kovács Sándor országgyűlési képviselő, Nt. Koncz Tibor elnök-lelkész, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperese és Szepesi Tibor polgármester. Az ünnepi műsorban az iskola néptáncosai hortobágyi és kalotaszegi férfitáncokat adtak elő.

A Honvéd Kadét Program 2017-ben jött létre, felváltva, kiegészítve és jelentősen újraértelmezve a honvédelmi tárca korábbi pályaorientációs programját, a Katona Sulit. A program az ország 70 településén közel 100 partneriskolája van, megyénkben a Szentannai lett a harmadik csatlakozott iskola.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában