Előrejelzés

2021.12.09. 09:00

Ilyen időjárásra számíthatunk csütörtökön a Jászkunságban

Eleinte a délkeleti, keleti, majd az északnyugatiszél élénkül meg.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó/ Shuttertock

Forras: Illusztrációfotó/ Shuttertock

A köpönyeg.hu tájékoztatása csütörtökön erősen felhős, borult lesz az ég Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Estétől elszórt eső, szitálás várható. Eleinte a délkeleti, keleti, majd az északnyugatiszél élénkül meg. A levegő hőmérséklete 0 és 7 Celsius-fok között alakul majd.

A portál azt írja, kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). 

A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik