Tájékoztatás

2021.12.25. 09:00

Jászárokszállás is csatlakozik a Látni és látszani kampányhoz

A kampány célja többek között, hogy felhívják a lakosok figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira.

Illés Anita

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A helyi polgárőr egyesület csatlakozik az Országos Rendőrkapitányság Látni és látszani elnevezésű kampányához. Ahogy a város honlapján közzétett tájékoztatóban írják, erről az egyesület vezetősége döntött, mivel a városban az elmúlt időszakban több közlekedési baleset is történt.

Az idei önkormányzati támogatásból a polgárőrség láthatósági eszközöket vásárol és kiosztja a jászárokszállási, kerékpárral közlekedők számára, hogy segítsék a biztonságos közlekedést. Az akció keretében szilikonos, vízálló lámpákat, láthatósági mellényeket, fényvisszaverő karszalagokat és prizmákat vásárolnak.

A kampány célja többek között, hogy felhívják a lakosok figyelmét a biztonságos közlekedés szabályaira. Kiemelt figyelmet fordítanak a forgalomban résztvevők kivilágítására, különösen a kerékpárosokra és a gyalogosokra. Emellett tudatosítják azt is, hogy mindannyian felelősek vagyunk egymásért az utakon, hiszen a vezetett gépjármű műszaki állapota és láthatósága szintén része a biztonságos közlekedésnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában