Grafikákat ajánlott fel

2021.12.23. 07:00

Jótékonysági akciót szervezett a mezőtúri művész a Covid-árvák megsegítésére

A Noran Libro Kiadó gondozásában megjelent Krúdy Gyula Karácsony hangja című kötetéhez készített 60 darab grafikát, melyeket a közösségi oldalán felkeresve bárki megvásárolhat.

Köllő Judit

Lóránt János Demeter ajánlotta fel a grafikákat Forrás: Beküldött fotó

– A kisebbik lányom a kiadónak tervez címlapokat – taglalja Lóránt János Demeter. – Most Krúdy Gyula eddig ki nem adott novelláiból készült egy kötet, melyek főleg karácsonyi témákat dolgoznak fel. A kiadó vezetője, ismerve a munkáimat, hasonlóságot vélt felfedezni Krúdy írásaiban és az alkotásaimban, ennek apropóján felkértek, hogy illusztrációkat készítsek a novellákhoz. Így több mint hatvan rajz közül lehet válogatni, az alapítvány bankszámlájára történő utalást követően bárki megkaphatja a neki tetszőt. 

A művészt személyes élményei is ösztönözték a segítségnyújtásra.

Az elhatározást az erősítette meg bennem, hogy családunkban két évvel ezelőtt egy tragédia történt 

– idézi fel az esetet. – Ugyanis a legnagyobb unokám, 38 évesen agyvérzésben elhunyt és két kisgyermek maradt egyedül az édesanyjával. Mindez megdöbbentő volt számunkra, senkinek sem kívánom azt az érzést. Ez a személyes negatív élmény is motivált arra, hogy segítsünk másokon, hiszen hasonló esetekkel állunk szemben. A jótékonysági akcióban már több mint 16 rajz gazdára talált, ha még ugyanennyit sikerül eladni, akkor közel egymillió forint juthatna el az alapítványhoz. 

A szolnoki kiállítást követően az interneten bárki megvásárolhatja a megmaradt műveket, ezzel is tovább segítve az alapítványt és a gyerekeket. 

Az alkotó szándékai szerint az akció addig folytatódik, amíg el nem fogynak a grafikák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában