Galériával

2021.12.16. 17:34

Konzerveket, tápokat, takarókat kaptak a gazdátlan négylábúak Miklóson

Még a legfegyelmezettebb katonák arcára is mosolyt csaltak a törökszentmiklósi állatmenhely kölyökkutyái, a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központ tagjai ugyanis nagy értékű adományt vittek a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány telephelyére csütörtök reggel. A honvédek mellett a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés is ajándékokkal lepte meg az alapítványt. 

Molnár-Révész Erika

Nagy értékű adományt gyűjtött és vitt a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központ a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítványnak. A hagyományteremtő szándékkel indított kezdeményezéshez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Hubai Imre (jobbról a második) is csatlakozott

Forrás: Mészáros János

Több zsák száraz táppal, konzervekkel, szalmabálákkal, takarókkal és játékokkal megrakodva érkeztek a Magyar Honvédség Béketámogató Kiképző Központ katonái csütörtök reggel a Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány telephelyére.

– Nagyon örülünk az adományoknak, hiszen rengeteg élelemre van szükségünk. Sajnos az eddigi gyűjtésekből nem maradt semmi, így ezek az adományok most életmentőek. Sok nagytestű kutyánk van, számukra jelentősebb mennyiség kell, a kölyköknek és a betegeknek pedig fontos a jó minőség. 

Egy nap alatt két tíz kilós zsák táp és nyolc nagy konzerv elfogy 

– mondta Balogh Ágnes, a menhely munkatársa. Hozzátette, ilyenkor télen nagyon fontos a friss szalma, valamint a meleg takaró is a menhelyi kutyák számára.

A törökszentmiklósi állatvédő alapítvány jelenleg hetvenöt kutyát gondoz, de volt olyan időszak is, amikor több mint száz gazdátlan állat talált itt ideiglenes otthonra.

– Számos állatvédelmi szervezet tevékenykedik a megyében, azonban egy kisebb településen működő menhelynek, amely a személyi jövedelemadóból, valamint az alapítványok számára felajánlható egy százalékból tartja fenn magát, hatalmas segítséget jelenthet adományunk. Az állatotthon támogatása mellett fontos az is, hogy megmutassuk, a katonák nemcsak honfitársaiknak segítenek, de a menhelyen élő négylábúakra is gondolnak. Ezen hagyományteremtő kezdeményezés során láthatjuk, hogy vállalt kötelezettségeik és számos esetben többletfeladataik teljesítésén túl fontosnak érzik, hogy önzetlenül forduljanak valamely társadalmi szervezet felén is – mondta az adomány átadóján Kiss Róbert ezredes, az alakulat parancsnoka.

A katonák összesen kétszáztíz kilogramm száraz táppal, negyvenegy darab konzervvel, negyven szalmabálával, tizenhét csomag jutalomfalattal, tizenöt tállal, tizenöt pokróccal, tizennégy darab játékkal, illetve három kilogramm kutyaszalámival lepték meg a gazdátlan négylábúakat. 

A megyei önkormányzat is segített

A kezdeményezéshez a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés elnöke, Hubai Imre is csatlakozott. Míg az állatok eledelt, a gondozók ajándékcsomagot kaptak a megyétől.

– Ilyenkor, karácsony táján nem csak az embereknek fontos a szeretet és a gondoskodás, leghűségesebb barátaink, a kutyák szintén megérdemlik, hogy szebbé tegyük a napjaikat. A gondozóik pedig fontos, felelősségteljes munkát végeznek, ráadásul számukra az elmúlt év rendkívüli nehézségekkel telt, hiszen számos kutya veszítette el a gazdáját, vagy olyan élethelyzet alakult ki, hogy gazdátlanná váltak ezek az állatok – mondta a megyei közgyűlés elnöke. Hubai Imre hozzátette, fontos a társadalmi felelősségvállalás és ebben a megyei közgyűlésnek is élen kell járnia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában