Ónos eső

2021.12.28. 19:00

Másodfokú riasztást adott ki a Jászkunságra is a meteorológiai szolgálat

Több megyére másodfokú riasztást adott ki az ónos eső veszélye miatt kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szoljon.hu

Forrás: Illusztrációfotó / Bencsik Ádám

Fotó: Bencsik Ádám

Budapestre, valamint Pest, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megye több járására adtak ki másodfokú riasztást. Ezeken a területeken a következő órákban tartós ónos eső várható.

A met.hu azt írja, az esti óráktól az Alföld északi felén, középső országrészben, később pedig az Északi-középhegység környezetében is egyre nagyobb területen várható ónos eső. Szerda reggelig a főváros tágabb környezetében és az Északi-középhegység térségében általában 1-3 mm körüli ónos eső is összejöhet, azonban a középső országrészben a csapadék halmazállapota meglehetősen bizonytalan, mivel késő estétől nyugat, délnyugat felől egyre inkább esőbe válthat a csapadék. 

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban az MTI-hez eljuttatott közleményében azt kérte: indulás előtt mindenki tájékozódjon arról, hogy van-e érvényben meteorológiai riasztás. Azokon a területeken ahol narancs vagy piros riasztást adtak ki ónos eső miatt, senki ne induljon útnak.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye szerint folyamatosan végzik a sószórást az utakon, de arra kérik az autósokat, hogy amíg az ónos eső el nem áll, addig ne induljanak útnak, mert a folyamatos csapadék lemoshatja a síkosságmentesítő anyagokat a burkolatról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában