Együttműködés

2021.12.09. 15:00

Megállapodást kötöttek a szolnoki szervezetek a környezetvédelemért

A gyerekekben is tudatosítani kell a környezet, a természet fontosságát.

Czakó Nóra

Csütörtökön együttműködési megállapodást írt alá az NHSZ Zounok Zrt. és a civil szervezetek képviselői

Forrás: Nagy Balázs

Eddig egyedülálló eseményre került sor csütörtökön a városházán, ugyanis együttműködési megállapodást írt alá az NHSZ Zounok Zrt. és a civil szervezetek képviselői. Lits László, a társaság vezetője elmondta, hogy az NHSZ csoport Szolnokon már évtizedek óta maximálisan élen jár a környezet- és állatvédelem területén.

– Az elmúlt években kialakult egy olyan közösség, akik ezeket a tevékenységeket végzik, és mivel egyre több a civil, most jutottunk el oda, hogy közülük ki kell emelni csoportokat, akik érdemesek a támogatásra – fejtette ki Lits László.

– A zöld gondolatot azonban tágan értelmezzük, így beleférnek azok a csoportok, akik például az illegális hulladékot szedik, a babafákat ültetik, az állatotthont működtetik, de helyet kap benne a futóklub, a horgászegyesület, a kutyaiskola és a magyar madártani intézet szolnoki csoportja is. Ez a megállapodás a részünkről egy komoly feladatvállalás a következő évtizedekre, ami a társaság életét civil ügyekben meghatározóvá teszi, az egyesületeknek pedig egyfajta biztosíték, hogy a munkájukat az NHSZ csoport továbbra is támogatja. Aláírásával azonban nem egy zárt kört alakítottunk ki, hanem továbbra is várjuk azon csoportokat, akik szeretnének csatlakozni ehhez a tevékenységhez – fűzte hozzá.

A megállapodás fővédnöke, Szalay Ferenc szolnoki polgármester hangsúlyozta, egy ilyen együttműködés kezdete az kell legyen, hogy a gyerekekben tudatosítsuk, a környezetünk és a természetünk a legfontosabb, hiszen ha ezt tönkretesszük, nem lesz miben élnünk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában