Téli szórakozás

2021.12.29. 07:00

Minden készen áll a hóágyúzáshoz Szolnokon

A megfelelő körülmények mellett egy nap alatt be tudják fújni hóval a Várkonyi teret.

Molnár-Révész Erika

Forrás: Archív fotó / Mészáros János

A tereprendezési munkák és a szükséges vezetékrendszer kiépítése a napokban megtörtént, így már csak egy erőteljes hidegfrontra vár a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. ahhoz, hogy hóágyú segítségével idén is fehérré varázsolja a Várkonyi teret a családok legnagyobb örömére. 

– A hóágyú alacsony páratartalom és mínusz három fok alatt vethető be stabilan, de arra figyelni kell, hogy a váro­sokban a jelzett értékeknél két-három fokkal mindig melegebb van. Idén egy nagyobb teljesítményű, egyben halkabb berendezéssel, a megfelelő körülmények mellett egy nap alatt be tudjuk fújni hóval a Várkonyi teret – tájékoztatott Lits László. 

A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. vezetője hozzátette: a tereprendezéskor törekedtek arra is, hogy az oda érkezők a terület lehető legnagyobb felületét tudják majd szánkózásra és csúszkálásra használni. Újdonság még, hogy a téren idén zene, illetve meleg italokat kínáló büfé is lesz majd, mely a tervek szerint hétvégente és délutánonként tartana nyitva. Az ehhez szükséges előkészületek szintén megtörténtek, a büfé konténerépülete már a helyszínen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában