Jászkunság

2021.12.06. 11:30

Mutatjuk, mely cikkek voltak a legolvasottabbak az elmúlt héten

Harminc méter magas óriáskerék színesíti Szolnok belvárosát, elkészült az M44-es út újabb fontos szakasza, huszonhét éve történt a szajoli vonatszerencsétlenség – többek között ezek a cikkek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

1. Hatszázmilliónyi áfát csalt el fiktív számlákkal egy megyei bűnszervezet

Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tíz embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük négy fő letartóztatását elrendelte a bíróság.

2. Harminc méter magas óriáskerék színesíti Szolnok belvárosát

Már az építését is nagy érdeklődés övezte, a működése pedig szintén különleges élményt nyújt majd azoknak, akik kipróbálják a megyeszékhely központjában felállított óriáskereket. A szerkezet nem kevesebb mint ötven tonna, összeszerelt állapotában harminc méter magas. Egy menet során háromszor fordul körbe a kerék, nagyjából 3-4 percig lehet gyönyörködni a városban.

Forrás: Mészáros János

3. Egy szolnoki testvérpárt kerestek a rendőrök

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytatott egy szolnoki testvérpár eltűnése ügyében. A lányok november 30-án 11 óra 20 perckor szolnoki tartózkodási helyükről ismeretlen helyre távoztak, röviddel ezt követően azonban mindkét lányt épségben megtalálták.

4. Elkészült az M44-es út újabb fontos szakasza

Az M44-es építésének újabb fontos láncszemeként a közelmúltban elkészült a gyorsforgalmi út Lakitelek és Tiszakürt közötti 10 kilométeres szakasza is. Az érintett szakaszt várhatóan hamarosan, december közepén már használhatják az autósok.

Forrás: Jenei Péter

5. Szajoli vonatszerencsétlenség: huszonhét éve történt a tragédia

Huszonhét évvel ezelőtt, 1994. december 2-án 16 óra 46 perckor történt a tragédia, amely az egész megyét, sőt az országot is megrázta. Kisiklott a Szajol vasútállomáson áthaladó Nyíregyháza–Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő gyorsvonat második kocsija, majd a kocsik közel 110 kilométer/órás sebességgel egymásba, illetve az állomásépületbe rohantak.

Forrás: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik