Jászkunság

2021.12.06. 11:30

Mutatjuk, mely cikkek voltak a legolvasottabbak az elmúlt héten

Harminc méter magas óriáskerék színesíti Szolnok belvárosát, elkészült az M44-es út újabb fontos szakasza, huszonhét éve történt a szajoli vonatszerencsétlenség – többek között ezek a cikkek is szerepeltek az elmúlt hét legolvasottabb hírei között.

Szoljon.hu

Fotó: Jenei Péter

1. Hatszázmilliónyi áfát csalt el fiktív számlákkal egy megyei bűnszervezet

Ötven cégből álló számlagyárat működtetett és összesen 600 millió forint áfát tüntetett el fiktív számlákkal egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnszervezet. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai tíz embert hallgattak ki gyanúsítottként, közülük négy fő letartóztatását elrendelte a bíróság.

2. Harminc méter magas óriáskerék színesíti Szolnok belvárosát

Már az építését is nagy érdeklődés övezte, a működése pedig szintén különleges élményt nyújt majd azoknak, akik kipróbálják a megyeszékhely központjában felállított óriáskereket. A szerkezet nem kevesebb mint ötven tonna, összeszerelt állapotában harminc méter magas. Egy menet során háromszor fordul körbe a kerék, nagyjából 3-4 percig lehet gyönyörködni a városban.

Forrás: Mészáros János

3. Egy szolnoki testvérpárt kerestek a rendőrök

A Szolnoki Rendőrkapitányság eljárást folytatott egy szolnoki testvérpár eltűnése ügyében. A lányok november 30-án 11 óra 20 perckor szolnoki tartózkodási helyükről ismeretlen helyre távoztak, röviddel ezt követően azonban mindkét lányt épségben megtalálták.

4. Elkészült az M44-es út újabb fontos szakasza

Az M44-es építésének újabb fontos láncszemeként a közelmúltban elkészült a gyorsforgalmi út Lakitelek és Tiszakürt közötti 10 kilométeres szakasza is. Az érintett szakaszt várhatóan hamarosan, december közepén már használhatják az autósok.

Forrás: Jenei Péter

5. Szajoli vonatszerencsétlenség: huszonhét éve történt a tragédia

Huszonhét évvel ezelőtt, 1994. december 2-án 16 óra 46 perckor történt a tragédia, amely az egész megyét, sőt az országot is megrázta. Kisiklott a Szajol vasútállomáson áthaladó Nyíregyháza–Budapest-Nyugati pályaudvar között közlekedő gyorsvonat második kocsija, majd a kocsik közel 110 kilométer/órás sebességgel egymásba, illetve az állomásépületbe rohantak.

Forrás: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában