Csaló társkereső

2021.12.22. 12:58

Özvegynek hazudta magát egy nő, így csalt ki pénzt gyanútlan randipartnerétől Szolnokon

A Szolnoki Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat a gádorosi lakhelyű, 33 éves nő ellen.

Szoljon.hu

Illusztrációfotó/ Shutterstock

A vádirat szerint a korábban már csalás bűncselekmény miatt büntetett nő 2020 nyarán társkereső hirdetést jelentetett meg egy szolnoki újságban „…özvegy hölgy komoly kapcsolat céljából társát keresi” szöveggel. Pár napon belül jelentkezett egy férfi a hirdetésre, s Szolnokon randevúzott is a vádlottal. A találkozó során a nő arról panaszkodott a sértettnek, hogy szorult helyzetben van, mert elhunyt férje testvérének tartozik 1 millió forinttal, s neki van is ennyi pénze, csak pillanatnyilag nem fér hozzá - számolt be hírportálunknak a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

Az előadott történetből azonban egy szó sem volt igaz, a nő csak pénzt akart kicsalni mit sem sejtő, társkereső partnerétől. 

Terve bevált, mert a férfi 2 nap múlva kölcsönadta neki a kért összeget. A vádlott a pénz megszerzésekor azt ígérte, hogy 2 hét elteltével fizeti vissza a kölcsönt, majd azzal hitegette a sértettet, hogy év végéig fogja törleszti tartozását, de nem tette meg.

A járási ügyészség azt indítványozta vádiratában, hogy a bíróság végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki a vádlottal szemben, és kötelezze őt az okozott kár megtérítésére.

Az ügyben – előreláthatóan tárgyalás mellőzésével – a Szolnoki Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában