Szolnok

2021.12.03. 18:00

Segítenek a gyermekeket nevelők adóvisszaigénylésében

A kormány az intézkedéssel mintegy hatszázmilliárd forintot juttat vissza a családokhoz, közel kétmillió érintett által.

Rimóczi Ágnes

2019.10.15. NAV központi ügyfélszolgálat, Vaskapu utca. Fotó: Móricz-Sabján Simon

Forrás: MW-archív

Fotó: MORICZ SABJAN SIMON

A kormány családokat érintő rendeletének egyik eleméről, a gyermekeket nevelő magánszemélyek adóvisszatérítéséről tartottak tájékoztatót a Fidesz és KDNP képviselői pénteken.

– Fontos, hogy mindenki értesüljön róla, s szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a jogosultak éljenek a lehetőséggel – emelte ki Tasnádi Zoltán, a Fidesz frakcióvezetője.

A tájékoztatón elhangzottak a jogosultsággal kapcsolatos feltételek, valamint a benyújtás lehetőségei is.

– A visszaigénylést december 31-ig kell benyújtani, akik ezt megteszik, 2022. február 15-ig megkapják a támogatást. Aki kicsúszik a határidőből, 2022. május 20-ig, az adózási év lezárásáig pótolhatja az igénylést – hangsúlyozta Rusvai Károly. A KDNP frakcióvezetője kiemelte, hogy a kormány ezzel az intézkedéssel mintegy hatszázmilliárd forintot juttat vissza a családokhoz, közel kétmillió érintett által.

Az igénylés benyújtható online a NAV honlapján vagy papíralapon postán, illetve személyesen. A Fidesz és KDNP irodáiban segítséget is nyújtanak azoknak, akik nem boldogulnak a nyilatkozat kitöltésekor.

– A KDNP irodájában hétfő délutánonként, a Fidesz irodájában pedig szerda délutánonként állnak rendelkezésre a kollégáink egészen december 23-ig. Speciális esetekben, azokat, akiknek szakszerűbb segítségre van szükségük, a NAV szakembereihez irányítjuk – hangsúlyozta Rehó János, a KDNP szolnoki szervezetének elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában