Szolnok

2021.12.09. 17:00

Százötven fával gazdagodott a kiképző központ területe

Különleges nyárfákkal gyarapították a területet.

Köllő Judit

Az erdőgazdaság 150 nyárfát biztosított az MH BTKK területére

Forrás: Nagy Balázs

Fotó: Nagy Balazs

Százötven fát ültettek csütörtökön a szolnoki MH Béketámogató Kiképző Központ (MH BTKK)  területén, melynek utolsó darabjait Szalay Ferenc polgármester, illetve a NEFAG Zrt. képviseletében Fehér Sándor termelési- és kereskedelmi vezérigazgató helyettes, valamint Csősz József, erdőgazdálkodási főmunkatárs palántált.

– Szolnok is tagja az országos környezetvédelmi programnak, miszerint “ Ültessünk tízmillió fát Magyarországon”– hangsúlyozta Szalay Ferenc polgármester. – Hiszen rengeteg jótékony hatása van ezeknek a növényeknek, így az erdőgazdaság százötven nyárfát biztosított az MH BTKK területére. Az elültetett növények három-négy éven belül nem csak árnyékot, de festői környezetet is nyújtanak majd az itt dolgozóknak.

Fehér Sándor, a NEFAG Zrt. termelési- és kereskedelmi vezérigazgató helyettese hozzátette: számtalan jó tulajdonsága van a kitelepített nyárfáknak.

– A kopeczky klón nyárfák illeszkednek a legjobban ebbe a környezetbe, hiszen előnyös, hogy hamar cseperednek, valamint jól bírják a műveletlen területet – zárta szavait a vezérigazgató helyettes.

A fásítási programot követően megnyitották az újonnan telepített kosárlabda pályát is, melyet a városvezetés támogatásával a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, és az MH BTKK együttesen hozott létre.

– Fontos számunkra, hogy bővítsük a katonák sport lehetőségeit – folytatta Szalay Ferenc polgármester. – Emellett a sportpálya megvalósításával szeretnénk inspirálni a környező iskolákat arra, hogy bátran használják az itt létrehozott kosárlabda pályát is.

A pályával bővítenék a katonák sportolási lehetőségeit - Szalay Ferenc (balra) és Kiss Róbert

Forrás: Nagy Balázs

Kiss Róbert, ezredes, az MH BTKK parancsnoka elmondta: a katonák fizikai szinten tartása és fejlesztése is nagyon fontos feladat.

– Az itt látható kosárlabda pálya szélesíti a katonák felkészültségének lehetőségeit –  hangsúlyozta Kiss Róbert, ezredes. – A magas szakmai munka mellett a dolgozók fizikai felkészültsége, szinten tartása és fejlesztése is kiemelt fontosságú. Nem csak a saját állományunkban, hanem azokra a katonákra is gondolva, akik a Honvédség más alakulatairól érkeznek hozzánk  felkészülésre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában