Beruházások

2021.12.28. 18:30

Százötven főnek adhat megélhetést a szolnoki szálloda

A Vízpart körúton mindemellett egy óvoda is épül 626 millió forintból.

Hartai G.

Fotó: Illusztráció/Shutterstock.com

Számos jelentős beruházásról beszélt közelmúltbeli sajtótájékoztatóján Ligeti József, a megyeszékhely 6. számú választókerületének önkormányzati képviselője. Mondandójában kiemelte: az elmúlt időszak fejlesztései nagyban érintették a Kertvárost és a Vízpart körutat egyaránt. Ez utóbbi helyszínen például fedett buszmegállókat, hulladékgyűjtőket és padokat helyeztek ki, a Vénusz utcában pedig az út menti gallyazási munkákat sikerült megoldani.

 – Az Alcsi és a Labda utcát az elmúlt két évben kétszer is kátyúztuk, ám arra sajnos nincs elegendő forrás, hogy a teljes útfelületet felújítsuk. Gondot okoz, hogy tulajdonosi problémák merültek fel, itt ugyanis nem minden terület az önkormányzaté. A csapadék- és szennyvíz elvezetéséhez, az útalap elkészítéséhez több száz millió forintra lenne szükség – taglalta a képviselő. A programon azt is megtudhattuk, hogy a Vízpart körúton elkezdődött a volt kertészet helyén épülő Kavics Szálló területrendezése. 

– Hangsúlyozom, nem a város építi a szállodát, hanem egy magánberuházó. Ugyanakkor rendkívül pozitív fejlemény Szolnok számára, hogy százötven új munkahely létesül a helyszínen – mutatott rá Ligeti József.

A Vízpart körúton mindemellett egy óvoda is épül mintegy 626 millió forintból.

A kertvárosi óvodát meg kell szüntetnünk, mert vállalhatatlanná vált az épület födémszerkezete.

– Korábban arról volt szó, hogy az udvarban létesít új óvodát a város, ám ez végül nem valósul meg. Megvizsgáltuk, hogy a Vízpart körútról vagy a Kertvárosból jár-e több gyermek az intézménybe. Az eredmények áttekintése után úgy döntöttünk, hogy a Vízpart körúton indokolt az építkezés – fogalmazott a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában