Jászkunság

2021.12.27. 06:50

Színes programokkal is telhet a téli szünet

Ami a gyerekek számára az igazi szabadságot jelenti, az bizony sok szülőnek egy újabb feladatot: néhol az év végén sem egyszerű megoldani a kicsik felügyeletét. Számos intézményben már december 18-án elkezdődött a téli szünet, így összesen két hetet pihenhetnek a diákok. Hírportálunk arra volt kíváncsi, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba gyermekfelügyelet terén a két ünnep között. Sokan úgy vélik, hogy bizony aktívan is telhet a szünidő!

Bár nem túl nagy, az abonyi jégpálya is várja a szünetben mozogni vágyó gyerekeket, de akár a szülőket, nagyszülőket is

Forrás: Nagy Balázs

Hol a nagyszülőknél töltenek pár napot az iskolás és óvodás gyermekek, hol a szülők vesznek ki szabadságot a téli szünet idejére. A napokat viszont jól be kell osztani, hogy év végére is maradjon.

A szolnoki Barna család helyzete szerencsés, egy iskolás és két óvodás gyermek már december 18-a óta otthon van a szülőkkel.

– Pedagógusként dolgozom, így a téli szünetben végig itthon lehetek. Idén a férjem is el tudta intézni, hogy a hónap második felében ne dolgozzon, így valóban nyugodtan készültünk az ünnepekre – mesélte hírportálunknak Barna Dóra, az édesanya. Karácsony előtt Szegedre utaztak egy pár napra, az ünnepek között a távolabb élő rokonokat látogatják meg, míg szilveszterre kisebb baráti társaságot hívnak össze.

Úgy érezzük, szükség van év végén egy hosszabb szünetre­ mindenkinek, de még így is gyorsan eltelik ez a pár nap

– tette hozzá a szolnoki szülő. 

Tóth Anikóék a két ünnep között is dolgoznak, náluk a nagyszülők segítenek be.

– Lóri, a kisfiunk még 23-án is ment óvodába. Az összevont csoportban alig voltak, nagyon élvezte, hogy több figyelem jutott neki. A hetet a nagymamájánál tölti Budapesten – mondta az édesanya.

Többen családi kirándulásokat, közös programokat szerveznek. Előkerülnek a társasjátékok, de akadnak, akik például a megyebeli jégpályákat keresik fel ilyenkor, vagy kisebb-nagyobb hó reményében nekivágnak a Kékestetőnek, hogy szánkózhassanak. 

– Múlt héten még dolgoztunk a férjemmel, a gyerekeink a nagyszülőknél voltak. Azért, hogy elkerüljék az esetleges tömeget,

már hétfőn elmentek Mátraházára, és csúszkáltak egy nagyot, hatalmas élmény volt, még napokig lelkesen mesélték a gyerekek a történteket

– avatott be a téli szünet örömeibe Kovács Fruzsina. 

Az egyik szolnoki alkotóházban a szünet napjaira kézműves-foglalkozásokat szerveznek. Készülhetnek náluk mézeskalács- vagy süthető gyurmafigurák, de gyertya, szappan és szerencsemalac is. A foglalkozásokon kívül mindennap közös játékkal, mozizással, szabadtéri programokkal várják a gyerekeket.

Csocsó, léghoki – játékos délelőttöt szerveztek a szandai családoknak

Vidám családokkal telt meg a Szandaszőlősi Művelődési Ház a napokban. – Volt csocsó, pingpong, léghoki, sok-sok társasjáték, hóemberdísz-készítés, és a legkisebbeknek is akadt játék bőven. Jó hangulatban telt a szünidő első napja nálunk – tudtuk meg Kiss Edittől. Az igazgató hozzátette: az adventi időszakban a közösségi oldalukon a városrész szervezeteinek köszöntőit, könyvajánlókat, recepteket és kiállítóik képeit tekinthették meg az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában