Jótékonyság

2021.12.28. 15:25

Tejtermék-adománnyal kedveskedett a Szolnok-Tisza Rotary Club a kisgyermekes családoknak

Kedden jelentős mennyiségű, a Cserpes Sajtműhely Kft. által felajánlott tejterméket adományozott a Szolnok-Tisza Rotary Club nehéz anyagi és szociális helyzetben lévő kisgyermekes családoknak. A humanitárius szervezet a nap folyamán több helyszínen osztotta ki az élelmiszer-ajándékokat.

Mészáros Géza

Molnár Júlia, a Szolnok-Tisza Rotary Club alelnöke kedden délelőtt adta át a tejtermékadományokat Sándorné Pólik Rózának, a Szolnoki Családok Átmeneti Otthona intézményvezetőjének Fotó: Nagy Balázs

 – Nagyon nagy köszönet jár a felajánlónak és az adományozónak is, mert az általunk gondnokság alatt álló családok tagjainak számára pénztárcakímélő és örömöt okozó gesztus ez a kezdeményezés – hangsúlyozta Sándorné Pólik Róza, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Szolnoki Családok Átmeneti Otthona intézményvezetője.Az igazgató asszony kedden délelőtt vette át a tejtermék-csomagokat a Kőrösi úti intézet udvarán, melyeket hamarosan szét is osztott az épületben élő családok között.

Sándorné Pólik Róza elmondta, a Szolnoki Családok Átmeneti Otthona negyven fős épület általában tíz családnak tud biztonságos helyet nyújtani. A két ünnep között hat család tartózkodik az intézményben, a többiek a rokonoknál töltik az ünnepeket. Az otthonon kívül a városban további négy lakás összesen tizennyolc főnyi családot képes befogadni, ezekben jelenleg élnek rászorulók.

Délután a Nagycsaládosok Egyesülete, továbbá a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Humán Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti, illetve a Hajléktalan Ellátó Központja vezetői vették át és osztották szét az élelmiszercsomagokat.

Mint arról Molnár Júlia, a Szolnok-Tisza Rotary Club alelnöke a délelőtti eseményen hírportálunknak elmondta, a Cserpes Sajtműhely Kft. által felajánlott tejtermékeket a szolnoki szervezet további hat másik Rotary Clubhoz is eljuttatta továbbadományozás céljából. Ezáltal jutott tejcsomag Győrbe, Sopronba, Kecskemétre és Kiskunhalasra is. A szolnoki szervezet kedden összesen több mint száz liter tejet, több mint száz doboz joghurtot és tejszínt, túrórudit, egyéb tejtermékeket adományozott a kisgyermekes rászorulóknak és hajléktalanoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában