Jászkunság

2021.12.08. 19:21

Többszörös véradókat köszöntött a megyei Vöröskereszt Szolnokon

Véradókat köszöntöttek szerda este a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének Véradók napi ünnepségén az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

Kovács Berta

Köszöntötték azokat, akik 50, 60 70, 75, 80, 100 vagy ennél is több alkalommal adtak már vért. Fotó: Mészáros János

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta vesz részt a véradásszervezésben. kezdeményezésük nyomán 1988 óta november 27. a Véradók Napja.

A szervezet az Országos Vérellátó Szolgálat támogatásával ilyenkor köszönti a többszörös véradókat és azokat, akik önzetlen segítségükkel hozzájárulnak a hazai véradó-mozgalom sikeréhez.

A szerdai rendezvényen elhangzott, hogy a december 3-án Budapesten megtartott központi ünnepségen megyénkből a 107-szeres véradó Orosz István az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható PRO VITA díjban részesült. A Magyar Vöröskereszt Országos Vezetősége dr. Tomek Ágnes főorvosnak a véradásszervezést támogató egészségügyi dolgozó részére adható Elismerő Oklevelet adományozott.

Kiemelkedő véradásszervezői-donorgondozó munkájáért Kerek Ágnes jászszentandrási szervező a Véradó Mozgalomért Ezüst Emlékérem kitüntetést vehette át. Idén a Véradó Barát Munkahely címet a Tiszafüredi Rendőrkapitányág, a Véradó Mozgalom Támogatói Oklevelet a Tiszafüredi Kovács Pál Művelődési Központ kapta.

A szerdai rendezvényen dr. Sinkó-Káli Róbert a Magyar Vöröskereszt Jász-Nagykun-Szolnok megyei elnöke és Juhász Éva megyei igazgató személyesen köszöntötte azokat, aki 50, 60 70, 75, 80, 100 vagy ennél is több alkalommal adtak már vért. A „csúcstartó” Szilágyi Tibor, aki immár 130 alkalommal alkalommal nyújtotta karját véradásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!