Zöldítés

2021.12.12. 13:25

Új virágágyásokat, bejárót készítettek Kenderesen

D. E.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Kenderes Városgazdálkodás dolgozói közel ötvenezer négyzetméter nagyságú zöldterület takarítását, karbantartását végzik éves szinten – tudtuk meg Varga József intézményvezetőtől.

– A zöldfelület-gazdálkodás során ebben az évben nagy terhet rótt dolgozóinkra a korábban ültetett növényállomány gondozása, öntözése. Ennek ellenére folyamatosan arra törekedtünk, hogy Kenderes épített és természeti környezetét a lehetőségekhez képest maximálisan fejlesszük annak érdekében, hogy idegenforgalmi, turisztikai szempontból még vonzóbb, még tetszetősebb kép alakuljon ki városunkról – sorolta a szakember. 

Ennek érdekében a városgazdálkodás dolgozói a település frekventáltabb közterületein – a posta előtt, a Horthy-ligetben, illetve a városháza mögötti zárt udvarban – új virágágyakat alakítottak ki, a korábban kivágott fák törzséből pedig virágtartókat készítettek.

A növénytelepítéseknél, valamint az ültetések előkészítésénél a közmunkaprogram dolgozói is segítettek. Elkészült az a rokkantbejáró is, mely a mozgáskorlátozottakat segíti a hivatal épületének megközelítésében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában